torsdag den 22. februar 2018

Avocadoolie: et vidundermiddel til mange formål


Avocadoolie: et vidundermiddel til mange formål


Er din hud tør, irriteret eller følsom? Og måske er dit hår også kedeligt og trist at se på? For at komme din tørre hud og triste hår til livs behøver du heldigvis ikke gå ud og investere i en lang række dyre skønhedsprodukter – prøv i stedet avocadoolie, som flere og flere spår som det nye vidundermiddel.

Hvorfor er avocadoen så god?


Mange skønhedseksperter peger på, at den grønne frugt inden for kort tid bliver en særdeles populær og effektiv ingrediens i skønhedsbehandlinger. Frugten er nemlig sprængfyldt med antioxidanter, gode fedtstoffer, vitaminer og essentielle fedtsyrer, som din hud og dit hår vil elske.

Hvad kan du bruge avokadoolien til?


Du kan bruge den nærende olie til virkelig mange ting, hvilket er godt nyt for dig, der ikke orker at bruge en lang række forskellige produkter. Nedenfor har vi lavet en liste som sammenfatter alle de ting, som olien kan bruges til.

Hårolie


Fordi avocado er rig på vitamin A og E er den det rene guf for dit hår. Du kan med fordel fordele olien i dit hår inden du går i seng og morgenen efter vaske den ud med din yndlingsshampoo. For at undgå at få dit pudebetræk fedtet helt til, anbefaler vi dig at sove med en badehætte eller et lille håndklæde. Hvis du ikke har hørt om Turbietwist før, så kan vi varmt anbefale dig at prøve den. Det er et lille håndklæde, som nemt kan vikles om håret. Det gode er, at det ikke falder ned, fordi du kan sætte enden fast i en elastik, der er påsyet på håndklædet – virkelig smart opfindelse!

Fugtighedscreme


Skriger din tørre hud på kroppen efter fugt? Så grib ud efter avokadolien og smør dig ind fra top til tå – du vil blive så glad for resultatet. Huden bliver virkelig glat og blød og du stimulerer samtidig produktionen af kollagen.

Følsom og irriteret hud


Olien har også super gode egenskaber, når det kommer til behandling af følsom og irriteret hud. Hvis du lider af eksem eller psoriasis så vil du opleve, at olien har en rigtig god og lindrende effekt.

Brug den som øjencreme


Øjencremer kan være en dyr fornøjelse, men prøv i stedet avocadoolien, som er et forholdsvist billigt alternativ. Og du går ikke på kompromis med effekten – olien virker på samme måde som cremen mod rynker og fine linjer! What is not to like?

Hjemmelavet bodyscrub


Laver du dine egne bodyscrubs, er avokadoolie en super god ingrediens at tilføje. Bruger du scrubben regelmæssigt, vil den have en gavnlig effekt på din hud. Har du hud og irriteret hud, vil du opleve, at disse tegn reduceres. Samtidig forbedrer du hudens elasticitet og den vil få et mere frisk og sundt udseende.

Ekstra pleje til din hovedbund


En skællende og måske også kløende hovedbund er virkelig ikke rart, men også her kan olien have en helbredende effekt. Prøv at putte 2 spsk olie i en gryde og varm det op. Sørg for at dit hår og let fugtigt inden du fordeler den varme i olie i håret. Lad det virke natten over og vask derefter håret grundigt. Gentager du denne proces jævnligt, skulle det gerne fjerne de hvide flager fra din hovedbund.

Super mod rynker


Som nævnt før, så øger olien produktionen af din huds kollagen. Kollagen er det stof, som hjælper med at holde huden ung og frisk at se på.

Skøn neglebåndsolie


Dine neglebånd vil være lykkelige for et par dråber avokadoolie. Fordel olien med en vatpind eller brug dine fingerspidser til at gennemfugte neglebåndene. Resultatet – bløde og smidige neglebånd som har sværere ved at revne og blive hårde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Makeup

Makeup stammer fra det engelske ord ’make up’, hvilket kan oversættes med ’gøre i stand’ eller ’ordne’. Hmm.. Den oversættelse svarer i vir...