torsdag den 22. februar 2018

Hjælp – min bagdel ligner en appelsin

De fleste kvinder har det – cellulite eller appelsinhud – ’kært barn’ mange navne. De små irriterende buler er en hæmsko for mange – særligt når strandsæsonen begynder at nærme sig. Men hvis du arbejder hårdt og intenst i mindst otte uger forinden kan du faktisk godt reducere de små fordybninger. Vi kan ikke love dig, at du bliver helt fri for dem, men vi tør godt love dig, at du kan opnå rigtig fine resultater. Så hvad venter du på? J

 Hvad er appelsinhud og hvorfor opstår det?


Cellulite er fedt, som lagres huden. Det ophober sig i små hulrum i bindevævet mellem overhuden og musklerne. Da bindevævet bliver stivere med alderen vil ældre kvinder som regel have mere appelsinhud end yngre kvinder. Nogle tror dog fejlagtigt, at det kun er overvægtige kvinder som får appelsinhud, men slanke kvinder kan sagtens også blive ramt.

Hvad kan du gøre for at reducere bulerne?


Heldigvis findes der flere ting, som du selv kan gøre for at reducere de irriterende buler. Det kræver lidt hårdt arbejde, men når du er kommet godt i gang, så synes vi det er besværet værd.

Frem med skrubbehandsken eller bodyscruben


Det er en god idé at fjerne de døde hudceller på kroppen – enten ved hjælp af en hamphandske eller en bodyscrub med grove slibekorn. Når de døde hudceller fjernes, bliver din hud mere strålende og virker mere glat end den ellers ville have gjort.

Det kolde gys


Blodcirkulationen kommer virkelig på arbejde, når du skifter mellem iskoldt og varmt vand. Sørg derfor for at gøre dette til en daglig rutine, når du bader. For den mest optimale effekt bør du skifte mellem koldt og varmt vand tre gange – og husk at altid at afslutte med den kolde.

Massér problemområderne


Ligesom kold/varmt vand øger blodcirkulationen, så har massage den samme virkning. Særligt bindevævsmassage kan være effektiv, hvis din krop ophober væske sammen med celluliten. Opsøger du ikke en professionel massør, så prøv selv at massere lår og balder med en massagebold eller –rulle.

På med træningstøjet


Det bedste, du kan gøre er at dyrke masser af motion og spise sundt. Kombinerer du konditionstræningen med styrketræning opnår du den bedste effekt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Makeup

Makeup stammer fra det engelske ord ’make up’, hvilket kan oversættes med ’gøre i stand’ eller ’ordne’. Hmm.. Den oversættelse svarer i vir...