tirsdag den 17. oktober 2017

Forholdsregler ved fedtsugning

Fedtsugning kan være nærliggende at lede tankerne hen på

Fedtsugning kan være nærliggende at lede tankerne hen på, hvis man vejer for meget. Men her er det desværre sjældent en god idé, da man ved fedtsugning kun fjerner lokaliserede fedtdepoter, f.eks. på yderlår eller hofter. Vejer man 20 kilo for meget og får fjernet 1 kilo fedt ved hjælp af fedtsugning, vejer man stadig 19 kilo for meget. De fedtceller, man fjerner ved fedtsugning, kommer selvfølgelig ikke igen, men har man dårlige madvaner, bliver de resterende fedtceller større. Det gælder især fedtcellerne omkring tarmene. Tager man på i vægt efter at have fået fjernet fedt på maven, kan fedtet finde på at sætte sig på armene eller på ryggen, hvilket bevirker, at man får en mere firkantet form. 

I stedet er fedtsugning velegnet til normalvægtige

I stedet er fedtsugning velegnet til normalvægtige, der eksempelvis har lidt ekstra fedt på ydersiden af lårene, på hofterne eller på maven. Fedtdepoter på disse steder kan være arvelige og forsvinder ikke ved motion eller slankekure. Fedtsugning på inderlår kan dog være en dårlig idé, for suger man for meget fedt, bliver huden slap. Fedtsugning på halsen kan også være en god idé, men her kan en vægtreduktion også hjælpe meget.

Ved en fedtsugning får man meget små ar på kun 1 cm

Ved en fedtsugning får man meget små ar på kun 1 cm, som man sjældent bemærker. Komplikationer i forbindelse med fedtsugning kan ske, hvis man fjerner for meget fedt, så der kommer fordybninger. Er huden i forvejen slap, kan der også komme ujævnheder, og en slap hud kan have svært ved at trække sig sammen. Derfor er det vigtigt at vurdere hudens struktur forud for en fedtsugning. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man ikke får fjernet mere end 5 l fedt. Overvejer man fedtsugning, er der derfor flere faktorer, man skal overveje, bl.a. hvor på kroppen man ønsker at få fjernet fedt, om det vil være en bedre idé at opsøge en diætist, og om man har en forholdsvis stabil vægt, så man ikke risikerer at danne større fedtdepoter omkring de indre organer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Makeup

Makeup stammer fra det engelske ord ’make up’, hvilket kan oversættes med ’gøre i stand’ eller ’ordne’. Hmm.. Den oversættelse svarer i vir...