onsdag den 25. oktober 2017

Sikker solbadning – Lyt Til Sol Råd Og Husk Solcreme

Det er ikke sundt at få for meget sol. Faktisk kan det være decideret skadeligt at udsætte sig selv for kraftige solstråler og intensiv solbadning. Med de rette forholdsregler er det dog skønt at kunne nyde varmen, lyset og ligeledes få lidt mere glød på kroppen. Derfor får du her et par nyttige fifs til at få det bedste ud af solen, så du både kan føle dig sikker og smuk i sommersolen.

Lyt til sol råd

’Solhat, siesta og solcreme’. Sådan lyder de tre grundlæggende råd fra Kræftens Bekæmpelse, som HKH Prinsesse Mary er med til at udbrede til både børn og voksne. Og selvom de kan lyde forsimplede, er de nok til at forhindre den værste skade – så længe du altså overholder dem!

Solcreme

Det er ikke nok at smøre sig ind i faktor 10-15 om morgenen, hvis du har tænkt dig at opholde dig en hel dag i solen. Dette gælder ikke kun i forhold til solbadning. Mange har et arbejde, hvor de befinder sig meget udendørs eller cykler langt til og fra arbejde. Her er det mindst ligeså vigtigt at huske en ordentlig solcreme. Det kan anbefales at bruge faktor 25-30 og har du særlig sart hud, skal du bruge mere end det, særligt på udsatte steder som næse og ører.

Søg skygge i middagspausen

Undgå solen mellem 12 og 15. Der er en grund til, at man søger indendørs i Sydeuropa, når solen står højest på himlen. Ikke alene kan det være ubehageligt varmt, det er altså også her man risikerer at få en direkte forbrænding.

Sikker og smart med solhat

En hat eller en kasket kan skærme for de værste solstråler og samtidig reducerer den risikoen for at solen gør dig ør i hovedet. Måske er du ikke normalt typen, der går med hat, men så vil blive overrasket over, hvor behageligt det er, og hvor smart det faktisk kan være! Hatte er moderne, særligt i de store formater, så find en hat, der passer dig, og føl dig sikker og smart på samme tid.

Forbered din hud på sol

For at få det bedste ud af den sol, du får, er det en god idé at give din hud ekstra meget pleje. Skal du på ferie, kan du starte med at forkæle din krop med en scrub. Scrubben fjernes døde hudceller og gør, at din hud vil tage bedre imod solen.
Efter du har fået sol, er det vigtigt, at du giver din hud masser af fugt. Vask og påfør en god kropsolie, eksempelvis en almindelig mandelolie. Den er let for kroppen at optage og kan endda bruges i håret, som også trænger til ekstra fugt og fedt, da solen tørrer håret ud.
Følger du disse fifs, vil du kunne føle dig sikker i solen og stadig både mærke og se sommeren gøre en forskel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Makeup

Makeup stammer fra det engelske ord ’make up’, hvilket kan oversættes med ’gøre i stand’ eller ’ordne’. Hmm.. Den oversættelse svarer i vir...